" /> Eugenika » Kuchařka podle pěti elementů

Eugenika

Eugenika
Kuchařka podle pěti elementůTitul je skladem: ‹ posl. kusy
Dotisk Dotisk

Kuchařka podle pěti elementů

Temelie Barbara | Trebuth Beatrice
Překlad: Eva Mechová
Jazyk: český

Vydavatel: Eugenika
Kategorie: Výživa

Doporučená cena: 368.00 Kč

ISBN: 978-80-8100-565-7
EAN: 9788081005657
Formát: Brožovaná, 248 str., 165x235
Rok vydání: 2008, 2018

Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou medicínu. 

V první řadě zde najdete množství receptů, rozdělených takto: čínská rýžová kaše, ranní jídla (pikantní a sladká), pokrmy z obilí, vegetariánské polévky, saláty a dipy, zeleninová jídla, pokrmy z tofu, vegetariánská jídla z luštěnin, asijské ořechové omáčky k zelenině i masu, maso, ryby, sladká jídla, koláče, chléb, nápoje (hlavně čaje, ale i jiné). Na konci každého receptu se uvádí léčivé působení daného pokrmu a doporučení v souladu s principy tradiční čínské medicíny. Další  kapitoly knihy jsou: Co je to nemoc? Tepelné působení potravin. Pět elementů. Chutě. Vaření v souladu s ročním obdobím. 21 pravidel stravitelnosti.

Přílohou knihy je přehledný plakát a abecední seznam potravin, kde se uvádí, k jakému prvku potravina patří a jaký má tepelný účinek. 

"Největší část stravy, kterou jíme v rámci vyvážené výživy, je termicky neutrální, osvěžující nebo teplá; na rozdíl od teplých potravin, které se vyskytují v minimálním objemu a jež vzhledem k jejich silnému účinku používáme v omezeném množství. Kombinaci potravin třech středních působení využíváme po celý rok."

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (JPG PDF)
Úryvek
Úryvek (JPG PDF)
 
Dále doporučujeme