Eugenika

Eugenika
Látková výměna Titul je skladem: ‹ 200
Novinka Novinka

Látková výměna

Cesta ke zdravému metabolismu snadno a srozumitelně

Ursinus Lothar
Jazyk: český

Vydavatel: EUGENIKA
Kategorie: Zdraví

Doporučená cena: 238.00 Kč

ISBN: 978-80-8100-733-0
EAN: 9788081007330
Formát: brožovaná, 144 str., 117x179 mm
Rok vydání: 2024

V ruce držíte příručku, díky níž porozumíte zdravému stravování a v níž zjistíte, které látky a jakým způsobem vám ovlivňují zdraví. Autor objasňuje také různé výsledky a hodnoty lékařských laboratorních vyšetření a na závěr překládá ukázkovou kazuistiku – případ pomyslné pacientky s rozborem jejího stavu i potíží a následnými doporučeními ohledně stravování včetně navrženého jídelníčku.

 

„Tuto knihu jsem napsal proto, že jsem chtěl stručně a srozumitelně vysvětlit buněčný metabolismus jako základ zdraví – nebo nemoci. Díky mému vysvětlení lépe porozumíte vzájemným vztahům jednotlivých tělesných orgánů a najdete svou vlastní cestu ke zdravému metabolismu, a to i tehdy, pokud už máte nějaké zdravotní obtíže.“

 

V průběhu času se metabolismus a imunitní systém musely opakovaně vypořádat s novými potravinami, zejména lektiny a antinutrienty. Potraviny, kterým se určité metabolické typy nedokázaly přizpůsobit až do dnešní doby, vyvolávají po konzumaci zdravotní problémy. Začíná to syndromem zvýšené propustnosti střeva, přetíženým imunitním systémem a chronickým zánětem. Výsledkem jsou alergie, autoimunitní onemocnění, neurologická onemocnění, diabetes a nakonec nádorová onemocnění. Potravinové intolerance mají rovněž původ v nesouladu daných potravin a genetického typu metabolismu. Zároveň platí, že malé množství škodlivé látky či ojedinělý kontakt s potravinou, jež je metabolismu cizí, vám nezpůsobí žádné zásadní potíže, neboť organismus je schopen se sám uvést zpět do harmonické rovnováhy. K poruchám a nemocem vedou pouze trvalé vlivy a také extrémní (a dlouhodobý) stres.

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (PDF)
Úryvek
Úryvek (PDF)