Eugenika

Eugenika
Výživa podle pěti elementů pro matku a dítěTitul je skladem: ‹ 130
Dotisk Dotisk

Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě

Temelie Barbara | Beatrice Trebuth
Překlad: Lucie Navrátilová
Jazyk: český

Vydavatel: Eugenika
Kategorie: Výživa, Zdraví, Alternativní medicína, O dětech a pro děti

Doporučená cena: 388.00 Kč

ISBN: 80-89227-05-8
EAN: 9788089227051
Formát: Brožovaná, 248 str., 130x200
Rok vydání: 2005, 2024

Tato kniha pojednává o výživě z pohledu východního myšlení a východní medicíny. Má původ v taoistické filozofii. Používají se zde dva modely: nauka o jin-jang a systém 5 elementů; ty vysvětlují, jakým způsobem je propojená tělesná a psychická stránka člověka. Zabývají se rovněž zkoumáním chutě potravin. Třetím modelem je tzv. trojitý zářič. Ten slouží jako prostředek na popis funkce jednotlivých orgánů a jejich způsobu získávání energie. 

Kniha sa dá obsahově rozdělit na dvě části: 1) Pojednává o výživě, jednotlivých potravinách a lidském organizmu na základě výše uvedené teorie. 2) Zaměřuje se speciálně na výživu související s přípravou na rodičovství, kojení a vaření pro děti v různých fázích růstu. 

Najdete zde množství důležitých informací, údajů, doporučení a samozřejmě i receptů. Naučíte se jíst v souladu s ročními dobami, během nichž má náš organizmus rozličné požadavky na výživu. Zjistíte, co potřebuje a naopak nepotřebuje vaše dítě, a pokud se na rodičovství teprve připravujete, získáte šanci udělat toho hodně pro to, aby se vám narodil zdravý a vitální potomek a abyste ani vy netrpěli zbytečnou únavou či nevolností.

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (JPG PDF)
Úryvek
Úryvek (JPG PDF)
 
Dále doporučujeme