Eugenika

Eugenika
Kašli na to! Uleví se ti.Zadejte e-mail a budeme Vás informovat o dostupnosti:
Připravujeme Dotisk 04.09.2024

Kašli na to! Uleví se ti.

Parkin John C.
Překlad: Michal Skulina
Jazyk: český

Vydavatel: Eugenika
Kategorie: Motivace, Psychologie

Doporučená cena: 358.00 Kč

ISBN: 978-80-8100-158-1
EAN: 9788081001581
Formát: Brožovaná, 240 str., 130x200
Rok vydání: 2009, 2024

Pokud se chcete pobavait, ale hlavně uvolnit, rozhodně si kupte tuto knihu. Autor v ní velmi vtipně a přesvědčivě vysvětluje svéráznou filozofii: na to, co vás trápí nebo co se vám nedaří, se prostě vykašlete!

Uvidíte, jaký vliv má řict si: "Kašlu na to!" na to, jak se cítíme, ale i na naše okolí a zdraví. Podrobněji se tento přístup rozebírá v rámci následujících oblastí: strava, zdraví, vztahy, peníze, počasí, výchova dětí, plány, cíle, sebeovládání, mírumilovnost, ohledy vůči druhým, klimatické změny, snaha změnit svět, práce, strach, vlast, spiritualita. Vlastní text jednotlivých kapitol tvoří nesmírně vtipné příklady ze života, rady, návody a úvahy.

V jistých chvílích jsme zkrátka nuceni přiznat si svou bezmocnost a z hloubi duše si řívt: "Kašlu na to!" A právě takový postoj může být bodem zlomu, jenž je výrazně osvobozující. Přestaneme se totiž snažit mít věci pod kontrolou, za každou cenu něco řešit a podléhat představě, že je nutné být pořád akční a iniciativní. Místo toho (konečně) necháme život, ať daný problém vyřeší sám. Tento postoj je podobný tomu, co učí zen. Člověk jednoduše není pořád "pupkem světa" a schopnost z času na čas se vědomě odevzdat vyšší moci, silám, jež jsou mimo nás, mimořádně prospívá egu. Prostě se na všechno vykašlete a začněte žít v pohodě! :)

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (PDF)
Úryvek
Úryvek (PDF)
 
Dále doporučujeme