Když se tělo přirozeným způsobem znovu buduje nebo regeneruje, je důležité myslet na to, že přirozené potraviny mohou vyvolat očistný proces v celém organismu. Tento proces může být provázen dočasnými potížemi v těch částech těla, kde právě probíhá. Někdy se dokonce můžeme cítit nemocní. Neměli bychom ale ani na okamžik věřit, že jsme onemocněli ze syrové stravy a jejich šťáv, pokud jsou čerstvé a jsou snědeny nebo vypity ve stejný den, kdy se vyprodukovali. Naopak, měli bychom si být vědomi toho, že očišťující i uzdravující procesy mají svůj průběh. Čím dříve se dostaví nevolnost po vypití většího množství šťáv, tím lépe. Čím více šťáv vypijeme, tím rychleji se zotavíme. Jsme-li na pochybách, konzultujme s lékařem, který má zkušenosti s léčbou šťávami a s komplexní medicínou. Jestliže lékař často šťávy neordinuje, nemůžeme očekávat, že zná jejich účinek. Odsoudit syrové šťávy, a zvláště šťávu z karotky, nebo je prohlásit za škodlivé, znamená opravdu nedostatek vědomostí. Neočekávejme, že jedy, které se celý život v těle hromadily, zázračným způsobem přes noc zmizí. Potřebuje to čas." /> Eugenika » Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

Eugenika

Eugenika
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávyTitul je skladem: ‹ 40

Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

Walker Norman W., Dr.
Jazyk: český

Vydavatel: Eugenika
Kategorie: Zdraví, Výživa

Doporučená cena: 328.00 Kč

ISBN: 978-80-8100-082-9
EAN: 9788081000829
Formát: Brožovaná, 272 str., 117x179
Rok vydání: 2008, 2023

Hlavní část této dnes již klasické knihy jednoho z prvních průkopníků zdravé výživy tvoří popis šťáv z jednotlivých druhů ovoce a zeleniny. Čtenář se dozví, jaký mají účinek a kdy jsou vhodné. Následuje 87 receptů: některé jen na šťávu z jednoho plodu, ale další se skládají ze směsi více produktů (s uvedením vhodné váhy v gramech).

Samostatná kapitola obsahuje abecední seznam různých nemocí a zdravotních potíží, při nichž se uvádějí obecné informace a rady, a pak vhodné léčivé šťávy.

Závěrečná část přináší přehledné tabulky s údaji o důležitých látkách v konkrétních ovocných plodech a druzích zeleniny.

Výše uvedený obsah publikace doplňují ještě kapitoly na témata: zdraví; enzymy; v jaké formě je nejlepší konzumovat ovoce a zeleninu; proč jsou vhodné právě šťávy; kolik šťávy je dobré denně vypít; nakolik je vhodná vařená strava a mléko. Norman Walker, který se dožil pravděpodobně až sto let, byl totiž nadšeným vitariánem.

O jaké druhy šťáv či jaké plodiny se vlastně jedná? Zde je několik z nich: alfalfa, ananas, zelí, okurky, fenykl, rybíz, brambory, salát, česnek, pampeliška, nektarinky, švestky, petržel, rebarbora, šťovík, celer, špenát ...

 

Úryvek: Když se tělo přirozeným způsobem znovu buduje nebo regeneruje, je důležité myslet na to, že přirozené potraviny mohou vyvolat očistný proces v celém organismu. Tento proces může být provázen dočasnými potížemi v těch částech těla, kde právě probíhá. Někdy se dokonce můžeme cítit nemocní. Neměli bychom ale ani na okamžik věřit, že jsme onemocněli ze syrové stravy a jejich šťáv, pokud jsou čerstvé a jsou snědeny nebo vypity ve stejný den, kdy se vyprodukovali. Naopak, měli bychom si být vědomi toho, že očišťující i uzdravující procesy mají svůj průběh. Čím dříve se dostaví nevolnost po vypití většího množství šťáv, tím lépe. Čím více šťáv vypijeme, tím rychleji se zotavíme. Jsme-li na pochybách, konzultujme s lékařem, který má zkušenosti s léčbou šťávami a s komplexní medicínou. Jestliže lékař často šťávy neordinuje, nemůžeme očekávat, že zná jejich účinek. Odsoudit syrové šťávy, a zvláště šťávu z karotky, nebo je prohlásit za škodlivé, znamená opravdu nedostatek vědomostí. Neočekávejme, že jedy, které se celý život v těle hromadily, zázračným způsobem přes noc zmizí. Potřebuje to čas.

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (JPG PDF)
Úryvek
Úryvek (JPG PDF)
 
Dále doporučujeme