Eugenika

Eugenika
Vnitřní cviky pro zdravíZadejte e-mail a budeme Vás informovat o dostupnosti:
Vyprodáno    Dotisk Dotisk

Vnitřní cviky pro zdraví

Chang Stephen T., Dr.
Jazyk: český

Vydavatel: Eugenika
Kategorie: Zdraví, Cvičení /Těl., mentální/, Alternativní medicína

Doporučená cena: 358.00 Kč

ISBN: 80-89227-15-5
EAN: 9788089227150
Formát: Brožovaná, 256 str., 130x200
Rok vydání: 2003, 2023

V této knize nás autor uvádí do tajů starého taoistického učení a z něj vycházející účinné přirozené metody, která je založena na duševních i fyzických ozdravných a léčivých cvicích, které posilují a uzdravují zejména vnitřní tělesné orgány a dodávajú jim energii.
Pokud jsou zdravé vnitřní orgány, je tělo přirozeným způsobem krásné. Vnitřní orgány dokáží to, co nedokážou ani ty nejlepší pěstované svaly: ochránit organismus před stárnutím a nemocemi. Taoistické vnitřní cviky jsou pravým opakem běžného tělocviku. Tao s celou svou filozofií harmonie, klidu a tichého soustředění přistupuje k tělesnému cvičení úplně jinak.
Ze začátku jde o fyzický pohyb, ale ten později ustupuje do pozadí a důraz je především na vnitřním pohybu. A tak je pokročilý cvičenec zdánlivě nehybný, ale jeho vnitřek je aktivní a překypující vitalitou.

Taoistické cviky může cvičit kdokoli, bez ohledu na věk či zdravotní stav, a může je dělat kdekoliv a kdykoliv, bez jakýchkoliv pomůcek či nářadí.
První část knihy vysvětluje základní principy tohoto systému. Jeho východiskem je taoistická filosofie a její ideály dlouhověkosti a celkové (tělesné i duševní) vitality. Dozvíte se zde, jaká je vlastně filozofie tao, i jako co říká o zdraví, výživě, léčení, sexualitě a sebeovládání. Dále je třeba naučit se něco o energii, její povaze a působení v lidském těle, jakož io cirkulaci energie. Autor vysvětluje i teorii sedmi žláz a teorii nervů.
Druhá část knihy přináší konkrétní vnitřní cviky. (Vycházejí z teorie pěti elementů, čemuž je věnována malá kapitola na úvod.) Cviky jsou důkladně vysvětleny a ilustrované schematicky čb obrázky. Některé se mohou zdát složité, po troše praxe se však jejich provádění mohou snadno stát rutinou v dobrém smyslu slova. Některé cviky jsou inspirované zvířaty, jiné světovými stranami. Jejich působení je opravdu bohaté a různorodé, např. cvik na posílení srdce či jater, ale i na zastavení menstruace u žen nebo na hubnutí.
Kniha se dále dostává i k tzv. vyššímu způsobu života. Jde o cvičení meditace, kontemplace a dýchání. Patří k nim i cvičení na pročišťování mozku.
Na závěr čtenář dostane taoistické návody na řešení problémů.

Blahodárné účinky taoistických cviků pro zdraví jsou známé a oceňované již šest tisíciletí. Říká se, že jedním z klíčů k pochopení účinnosti těchto cvičení je prevence, jeden ze základních taostických principů zachování životní energie. Proto vřele doporučujeme zakoupit si tuto knihu a začít se jí řídit každému, komu záleží na tom, aby se dožil vysokého věku v co nejpevnějším zdraví, vitalitě a svěžesti ducha!

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (JPG PDF)
Úryvek
Úryvek (JPG PDF)
 
Dále doporučujeme