Eugenika

Eugenika
O mužíchTitul je skladem: ‹ 30
Dotisk Dotisk

O mužích

Osho
Překlad: Radka Kneblová
Jazyk: český

Vydavatel: Eugenika
Kategorie: Psychologie, Duchovní učení

Doporučená cena: 328.00 Kč

ISBN: 978-80-8100-027-0
EAN: 9788081000270
Formát: Brožovaná, 256 str., 130x200
Rok vydání: 2008, 2022

Osho zde mistrně rozebírá mužskou psychiku. Pro lepší vysvětlení používá různé archetypy. S jejich pomocí názorně ukazuje, jak muži fungují a myslí, proč reagují určitým způsobem, ale hlavně jak mohou dospět k lepšímu využití svého potenciálu, k plnohodnotnému a naplněnému životu, k hezčím vztahům. Myšlenky, jež Osho šíří, se však v mnohém dotýkají celkové lidské podstaty, člověka jako takového, nejen mužů.

Toto jsou Oshovy archetypy: Adam, Oběť, Otrok, Syn, Robot, Zvíře, Sexuální maniak, Mnich, Homosexuál, Zorba, Macho, Žebrák, Milenec, Manžel, Otec, Přítel, Playboy, Politik, Kněz, Vědec, Obchodník, Američan, Budha, Nový člověk, Meditátor, Bojovník, Hazardér, Tvůrce, Starý muž, Mistr, Zorba Budha.

Úryvek: Láska je na začátku pouze nevědomý fenomén. Pouze když si ji uvědomujete a když stále více meditujete, začne být drahocenná a dosahovat závratné výše. Důvěrná známost s jednou ženou nebo jedním mužem je lepší než mít mnoho povrchních vztahů. Láska není sezonní květina, trvá léta, aby vyrostla. Pouze když roste, přesahuje biologii a začíná mít v sobě něco duchovního. Když budete s mnoha ženami nebo mnoha muži, budete povrchní – možná pobavení, ale povrchní. Vztah s jedním člověkem je nesmírně prospěšný a přispívá k tomu, že můžete pochopit jeden druhého mnohem důvěrněji. Jestliže jste muž, buďte v hlubokém důvěrném vztahu se ženou. Rozviňte svou důvěru tak, aby všechny překážky zmizely. Přibližte se jeden k druhému tak blízko, abyste mohli pohlédnout hluboko do ženy a žena mohla pohlédnout hluboko do vás. Jestliže máte víc vztahů, budete muset lhát, být neupřímný a říkat věci, které nemyslíte vážně – a ženy to vše budou tušit. Je velmi obtížné získat důvěru ženy, jestliže máte nějaký další vztah.

Doporučit přátelům:


Ukázka z knihy
Obsah
Obsah (JPG PDF)
Úryvek
Úryvek (JPG PDF)
 
Dále doporučujeme